Littoisten verkatehtaan alue eri-ikäisine rakennuksineen on yksi parhaiten säilyneistä ja mielenkiintoisimmista tehdasyhdyskunnista Suomessa. tutkija Kaarin Kurri

Vuosi 2018


Kyläyhdistys järjesti useita opastuskierroksia. Kävelykierrokset vaihtelivat perinteisestä opastuksesta draamaopastukseen, joissa oli muitakin kyläläisiä mukana. Myös 15 koululuokkaa tutustui verkatehdasmiljööseen. Opastukset tehtiin niin yleisö- kuin tilauskierroksina.

Kyläyhdistys oli lisäksi mukana järjestämässä Littoisten lumoavat pihat -kirppistapahatumaa toukokuussa ja syyskuussa Littoisten markkinoita. Eeva Turpeinen on käynyt myös esitelmöimässä verkatehdasmiljööstä eri tapahtumissa.

Verkamatka-draamaopastus

Omaleimainen ja hauska kävelykierros, joka kertoo opastuksen ja teatterin keinoin alueen värikkäistä vaiheista. Mukana tehtaan vanhoja työntekijöitä ja nuorempaa väkeä. Lue lisää...

Aika: Yleisökierroksena ke 15.8 ja to 16. 8. klo 18 - 19.40 sekä su 16.9 klo 13.30 (Littoisten markkinat)
Lähtö: Verkatehtaan pääportti, Verkaranta 1 (piipputalon vierestä).
Hinta: 12 euroa.
Verkaseikkailu lapsille

Ma 12.8. klo 16 - 17 ja su 19.8 klo 15 - 16.

Lähtö: Verkatehtaan pääportti, Verkaranta 1.

Hinta: 8 euroa. Perhelippu 20 euroa.

Lasten opastuskierros kertoo niin verkatehtaan työstä kuin perheiden ja lasten elämästä tehdasmiljöössä. Vanhat rakennukset heräävät henkiin ja arvokasta kullttuuriperintöä siirtyy uusille sukupolville. Kierros on osin draamallinen ja mukana on myös kylän lapsia.

Littoisten iltatori

Iltatorit Littoisten verkatehtaan viereisessä puistossa, Sippaantiellä kesäkuussa keskiviikkoisin 6. - 20.6 sekä 15.8. klo 18 - 20. Tule viettämään aikaa kyläläisten kanssa ja tekemään löytöjä. Tarjolla vaatetta, leluja, kirjoja, käyttötavaraa, antiikkia ja buffetti. Yhteisiä pelejä, musiikkia ja rentoa menoa.

Verkalenkki -opastuskierros

Keskiviikkoisin 6.6., 13.6., ja 20. 6. klo 17.30.

Opastuskierroksella kuljetaan kulttuurihistoriallisesti merkittävässä verkatehdasmiljöössä ja tutustutaan sen värikkääseen elämään vuosisatojen ajalta. Lisäksi kuljetaan matkailunähtävyydeksi nousseen Littoistenjärven rantamilla ja kuullaan tietoa ja tarinoita sen vaiheista. Kierros päättyy Littoisten iltatorille. Oppaana matkailuopas ja toimittaja Eeva Turpeinen.

Lähtö: Verkatehtaan pääportti, Verkaranta 1.

Hinta: 7 eur.

Seuraa tapahtumia facebookissa: Littoisten lumoavat pihat ja iltatorit

Verkatehtaan elämää -koululaiskierros

Koululaisille räätälöity opastuskierros kulkee Littoisten Verkatehtaan miljöössä. Kierroksella kerrotaan tarinan, draaman ja tosiasioiden avulla Suomen vanhimman verkatehtaan ja sen ympärille syntyneiden työläisrakennusten asukkaiden arjesta ja työstä. Lopuksi tutustutaan Littoisten kirkkoon. Järjestetään tilauksesta. Lue lisää...

Värikästä elämää Verkatehtaalla -esitelmä

Valokuvallinen esitelmä kertoo Verkatehtaan värikkäistä vaiheista nykyhetkeä unohtamatta. Esitelmä tilauksesta.